Tulikivi Speksteenkachels zijn een warmte batterij

Speksteen slaat warmte op

Een speksteenkachel van Tulikivi is een echte accumulator. Wanneer de Tulikivi brandt straalt hij niet meteen alle warmte uit. Directe straling gebeurd via het venster van de kachel, maar het grootste deel van warmte wordt opgeslaan in de steen en nadien uitgestraald tót 24 uur. De warmte opslag van een speksteenkachel is uniek! Goedkope houtsoorten zoals spar, den, populier, zijn ideaal voor een deze kachel net omdat de verbrandingstemperatuur heel hoog moet zijn. Zelf met deze houtsoorten (droog brandhout) is er geen risico op schoorsteenbrand. Terwijl de temperatuur binnenin de kachel oploopt tot 1.000° zal de wand temperatuur aan de buitenkant van de kachel maximaal 100° zijn.  Zelfs na 24 uur blijft er nog 25 – 50% van de warmte in de kachel achter.

Met de juiste Tulikivi kachel in huis bespaar je 50-75% op je brandstof kosten (afhankelijk van je woning).

Kan u 1 of 2x per dag stoken, Ideaal! Wanneer men dagelijks stookt, heeft de speksteenkachel geen kans om af te koelen. Door de continuïteit van warmte afgifte blijft ook de ruimte waar de kachel staat op temperatuur. Stralingswarmte zorgt voor een gelijkmatige afgifte van warmte, dit gedurende 24 uur. Ten opzichte van vloerverwarming die ook werkt via stralingswarmte, zal de speksteenkachel sneller reageren dus ook sneller warmte afgeven na de opstart.

De klassieke houtkachel wordt in nieuwbouw woningen minder interessant. 1 houtblok per uur verbranden in een traditionele houtkachel produceert al snel 3-4 KW. Dit kan bij een goed geïsoleerde woning voor oververhitting in de leefruimte zorgen. Na het uitdoven zal de temperatuur ook snel weer dalen, waarbij we met een speksteenkachel nog lang kunnen nagenieten van een aangename warmte.

Tulikivi Collecties

Tulikivi Karelia collectie

Moderene speksteenkachels

Massieve speksteenkachels

Klassieke speksteenkachels

Tulikivi Convectiehaarden

Snelle warmte
Uw Tulikivi specialist in West- en Oost-Vlaanderen
Officiële Tulikivi verdeler


Vercruysse Haarden is jouw officiële Tulikivi verdeler in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen! Onze Toonzaal bevindt zich in Deinze, centraal tussen de 2 provincies. Kom gerust langs in onze grote showroom waar heel wat Tulikivi kachels staan opgesteld. Wij staan u graag bij met raad en daad.

Vertrouw op onze 30 jaar ervaring en de familiale sfeer bij Vercruysse Haarden.

Duurzaamheid in zijn kern

De houtkachels van Tulikivi worden geproduceerd met oog voor het milieu. Door het gebruik de beste materialen gaan Tulikivi kachels eindeloos mee. De kachels zijn alsook ontwikkeld om minder hout te verbranden wat uiteraard het milieu en uw portemonnee ten goede komt! Door de natuursteen wordt de warmte opgeslagen en geleidelijk afgegeven, waardoor je langer kunt genieten van een aangename temperatuur met minder houtverbruik. Dit maakt Tulikivi niet alleen een duurzame oplossing, maar alsook gebruiksvriendelijk alternatief!

Tulikivi Speksteenkachel

Op zoek naar een Tulikivi Speksteenkachel? Tulikivi staat synoniem voor ongeëvenaard vakmanschap en compromisloze kwaliteit. Elke houtkachel wordt met de hand vervaardigd in Finland, waar de lange traditie van vuursteenbewerking samensmelt met geavanceerde technologie. Het resultaat is een meesterwerk dat niet alleen warmte brengt, maar ook een tijdloze esthetiek toevoegt aan jouw leefruimte.

Onze merken

Vercruysse is dealer van verschilende merken van kachels en haarden. Service in één van onze topprioriteiten.
Daarom werken we uitsluitend met producenten die een kwalitatief, veilig en betrouwbaar toestel aanleveren.

Privacy Policy
Cookie Policy
Disclaimer

© 2023 Vercruysse Haarden & Kachels

Openingsuren toonzaal

Dinsdag tot vrijdag
10u00-12u00 & 14u00-18u00

Zaterdag
14u00-17u00

Uitsluitend op afspraak
zaterdag voormiddag

Philippe Vercruysse

Oude Heirbaan 32
9800 Grammene - Deinze

Contact