Tulikivi Speksteenkachels koppelen met centrale verwarming

Speksteen slaat warmte op

Met de W10 warmtewisselaar van Tulikivi heeft uw speksteenkachel niet alleen een mooi design met veel langdurige stralingswarmte maar kan deze ook een perfecte aanvulling van de centrale verwarming in huis zijn. Met de wisselaar kan men tot 50% van de warmte overdagen naar het water. Het W10 systeem is ideaal voor nieuwbouw woningen of bij renovaties waar rekening kan gehouden worden met de ideale positie van de kachel in huis. In combinaties met zonnepanelen, zonnecollectoren en warmtepomp kan alles perfect verzameld worden in het buffervat.

Een Tulikivi aangesloten op cv werkt net zo milieuvriendelijk of de speksteenkachel zonder cv. De warmtewisselaar wordt geplaatst tussen de binnen en buitenmantel die uit speksteen bestaat. Door de scheiding van de stenen is er geen verlies op verbrandingskwaliteit. Ten opzicht van gewone cv-kachels, passeert het koude water in de vuurhaard, deze zorgt voor afkoeling van de vlam, minder rendement en meer aanslag in de schoorsteen. Bij Tulikivi wordt de warmtewisselaar niet blootgesteld aan hoge temperaturen waardoor de kans op schade of technische problemen zelden voorkomt. De wisselaars zijn vervaardigd uit aluminium-koper, zij kunnen veel warmte opvangen en doorsturen naar het water.

Uw Tulikivi specialist in West- en Oost-Vlaanderen
Officiële Tulikivi verdeler


Vercruysse Haarden is jouw officiële Tulikivi verdeler in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen! Onze Toonzaal bevindt zich in Deinze, centraal tussen de 2 provincies. Kom gerust langs in onze grote showroom waar heel wat Tulikivi kachels staan opgesteld. Wij staan u graag bij met raad en daad.

Vertrouw op onze 30 jaar ervaring en de familiale sfeer bij Vercruysse Haarden.

Duurzaamheid in zijn kern

De houtkachels van Tulikivi worden geproduceerd met oog voor het milieu. Door het gebruik de beste materialen gaan Tulikivi kachels eindeloos mee. De kachels zijn alsook ontwikkeld om minder hout te verbranden wat uiteraard het milieu en uw portemonnee ten goede komt! Door de natuursteen wordt de warmte opgeslagen en geleidelijk afgegeven, waardoor je langer kunt genieten van een aangename temperatuur met minder houtverbruik. Dit maakt Tulikivi niet alleen een duurzame oplossing, maar alsook gebruiksvriendelijk alternatief!

Tulikivi Speksteenkachel

Op zoek naar een Tulikivi Speksteenkachel? Tulikivi staat synoniem voor ongeëvenaard vakmanschap en compromisloze kwaliteit. Elke houtkachel wordt met de hand vervaardigd in Finland, waar de lange traditie van vuursteenbewerking samensmelt met geavanceerde technologie. Het resultaat is een meesterwerk dat niet alleen warmte brengt, maar ook een tijdloze esthetiek toevoegt aan jouw leefruimte.

Onze merken

Vercruysse is dealer van verschilende merken van kachels en haarden. Service in één van onze topprioriteiten.
Daarom werken we uitsluitend met producenten die een kwalitatief, veilig en betrouwbaar toestel aanleveren.

Privacy Policy
Cookie Policy
Disclaimer

© 2023 Vercruysse Haarden & Kachels

Openingsuren toonzaal

Dinsdag tot vrijdag
10u00-12u00 & 14u00-18u00

Zaterdag
14u00-17u00

Uitsluitend op afspraak
zaterdag voormiddag

Philippe Vercruysse

Oude Heirbaan 32
9800 Grammene - Deinze

Contact