Hoe werkt een Tulikivi Speksteenkachel

Tegenstroom principe Tulikivi

Het tegenstroomprincipe van Tulikivi is gepatenteerd en zorgt voor een optimale opslagcapaciteit van warmte. De hoge rookgastemperaturen worden via de speksteenkanalen zolang mogelijk door de kachel geleid. De overblijvende temperatuur wordt gebruikt om de rookgassen naar de schoorsteen te stuwen. Om een natuurlijke afvoer van rookgassen te verkrijgen en condensatie te voorkomen is de restwarmte noodzakelijk.

 1. Primaire verbranding

 2. Stijgende, brandende houtgassen

 3. Dalende rookgassen (tegenstroom) die de buitenwand snel opwarmen

 4. Naverbranding van de rookgassen (secundaire en tertiaire verbranding )

 5. Luchtaanvoer (ook buitenluchtaanvoer mogelijk)

 6. Zware speksteenmassa

 7. Isolatie bovenin voorkomt uitstraling naar boven

Tegenstroom principe Tulikivi

De smalle elegante speksteenkachels zijn ideaal voor zeer goed geïsoleerde woningen of om als bijverwarming te gebruiken. De rookgassen worden via een dubbele spiraal door de kachel gestuurd. Zo bekomt men de zelfde warmteopname als bij de kachels met tegenstroomprincipe.

 1. Primaire verbranding

 2. Stijgende, brandende houtgassen

 3. Dubbele spiraal (helix) rookkanalen zorgen voor maximale warmte opname.

 4. Naverbranding van de rookgassen (secundaire en tertiaire verbranding )

 5. Luchtaanvoer (ook buitenluchtaanvoer mogelijk)

 6. Zware speksteenmassa

 7. Isolatie bovenin voorkomt uitstraling naar boven

Senso automatische luchtsturing

Het comfort bij Tulikivi wordt nog verhoogd met de SENSO automatische luchtsturing. De senso regelt de aanvoer van verse lucht aan de hand van de temperatuur in de vuurhaard. Ook vanuit de meting wordt de gebruiker gewaarschuwd wanneer kachel moet worden bijgevuld of wanneer de steenmassa volledig opgeladen is met warmte. Hierdoor wordt er geen nodeloos extra hout meer verbruikt. Met een kamertemperatuursensor zorg je ervoor dat er geen oververhitting ontstaat bij nieuwbouwwoningen. De senso sturing heeft enkel maar voordelen, in het gebruik van je kachel en het rendement stijgt makkelijk met 20%. Door een verfijnder gebruik van de kachel is er nog minder fijnstofuitstoot en dragen we ons steentje bij aan het milieu.

De senso sturing werkt met een bijhorende app op uw smartphone (IOS en Android) en optioneel met led verlichting op uw kachel. Zo heeft u steeds controle over de fase van het stookproces in uw kachel. (!!) Bij stroompanne is uw speksteenkachel nog steeds bruikbaar met de manuele luchtregeling.

Ontdek hier hoe de Senso app werkt

Tulikivi Collecties

Tulikivi Karelia collectie

Moderene speksteenkachels

Massieve speksteenkachels

Klassieke speksteenkachels

Tulikivi Convectiehaarden

Snelle warmte
Uw Tulikivi specialist in West- en Oost-Vlaanderen
Officiële Tulikivi verdeler


Vercruysse Haarden is jouw officiële Tulikivi verdeler in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen! Onze Toonzaal bevindt zich in Deinze, centraal tussen de 2 provincies. Kom gerust langs in onze grote showroom waar heel wat Tulikivi kachels staan opgesteld. Wij staan u graag bij met raad en daad.

Vertrouw op onze 30 jaar ervaring en de familiale sfeer bij Vercruysse Haarden.

Duurzaamheid in zijn kern

De houtkachels van Tulikivi worden geproduceerd met oog voor het milieu. Door het gebruik de beste materialen gaan Tulikivi kachels eindeloos mee. De kachels zijn alsook ontwikkeld om minder hout te verbranden wat uiteraard het milieu en uw portemonnee ten goede komt! Door de natuursteen wordt de warmte opgeslagen en geleidelijk afgegeven, waardoor je langer kunt genieten van een aangename temperatuur met minder houtverbruik. Dit maakt Tulikivi niet alleen een duurzame oplossing, maar alsook gebruiksvriendelijk alternatief!

Tulikivi Speksteenkachel

Op zoek naar een Tulikivi Speksteenkachel? Tulikivi staat synoniem voor ongeëvenaard vakmanschap en compromisloze kwaliteit. Elke houtkachel wordt met de hand vervaardigd in Finland, waar de lange traditie van vuursteenbewerking samensmelt met geavanceerde technologie. Het resultaat is een meesterwerk dat niet alleen warmte brengt, maar ook een tijdloze esthetiek toevoegt aan jouw leefruimte.

Onze merken

Vercruysse is dealer van verschilende merken van kachels en haarden. Service in één van onze topprioriteiten.
Daarom werken we uitsluitend met producenten die een kwalitatief, veilig en betrouwbaar toestel aanleveren.

Privacy Policy
Cookie Policy
Disclaimer

© 2023 Vercruysse Haarden & Kachels

Openingsuren toonzaal

Dinsdag tot vrijdag
10u00-12u00 & 14u00-18u00

Zaterdag
14u00-17u00

Uitsluitend op afspraak
zaterdag voormiddag

Philippe Vercruysse

Oude Heirbaan 32
9800 Grammene - Deinze

Contact