Reinigen van schoorstenen / kanalen

Grondige reiniging

Wij raden aan om jaarlijks je schoorsteen te laten reinigen om verstoppingen door bijvoorbeeld vogelnesten of roetophopingen te voorkomen, wat gevaarlijke situaties zoals koolmonoxidevergiftiging of schouwbrand kan veroorzaken, en met onze erkende schoorsteenvegers kun je zorgeloos de winter ingaan.

Vercruysse Haarden dat is:

Uitgebreide showroom in Deinze
Eigen plaatsingsdienst
Top dienst na verkoop
Het beste en eerlijk advies

Enkele tips voor een regelmatig en correct onderhoud van je schoorsteen (kanaal)

Naast het waarborgen van je veiligheid, heeft het regelmatig schoonmaken van je schoorsteen ook als voordeel dat je kachel efficiënter werkt, wat resulteert in meer warmte. Wij voeren een grondig onderhoud van je schoorsteen uit dat de volgende taken omvat:

  • Grondige schoonmaak van de schoorsteen: We verwijderen teer, roet en andere ophopingen die de luchtstroom kunnen belemmeren.
  • Verwijderen van vogelnesten: We ruimen vogelnesten en andere obstructies zoals bladeren en takken op, die de rookafvoer kunnen blokkeren.
  • Rookkanaal schoonmaken: We reinigen het rookkanaal volledig, zodat de luchtstroom optimaal is en het risico op schouwbrand afneemt.
  • Inspectie van de schouw: We controleren de schouw zorgvuldig op slijtage, scheuren en andere defecten die rooklekkages of veiligheidsrisico’s kunnen veroorzaken.
  • Vervangen van kachelpijpen of flexibele leidingen indien nodig: Als we beschadigde of verouderde onderdelen aantreffen, vervangen we deze om de veiligheid en efficiëntie van je kachel te waarborgen.
  • Dichtheidscontrole van aansluitingen: We zorgen dat de verbindingen tussen de kachelpijp en het rookkanaal goed afgesloten zijn om rooklekkage te voorkomen.
  • Controle op creosootvorming: We onderzoeken of er sprake is van creosoot, een brandbaar residu dat het risico op schouwbrand vergroot.
  • Controle van de luchttoevoer: We controleren of de luchttoevoer naar de kachel niet geblokkeerd is, zodat de verbranding optimaal blijft.
  • CO-uitstoot controleren: We testen op mogelijke koolmonoxidelekkages om de gezondheid van jou en je gezin te beschermen.


Jaarlijkse Controle

Door jaarlijks je schoorsteen te laten reinigen, voorkom je verstoppingen en onverwachte problemen tijdens de winter. Dit voorkomt grote, dure reparaties die kunnen ontstaan door langdurige verwaarlozing. Wij zorgen ervoor dat je kachel veilig en efficiënt blijft werken, zodat je met een gerust hart de koude maanden tegemoet kunt gaan.

Aanvraagformulier

Type kachel*
Aangekocht via Vercruysse*

Schade aan de kachel? Check deze link

    Privacy Policy
    Cookie Policy
    Disclaimer

    © 2023 Vercruysse Haarden & Kachels

    Openingsuren toonzaal

    Dinsdag tot vrijdag
    10u00-12u00 & 14u00-18u00

    Zaterdag
    14u00-17u00

    Uitsluitend op afspraak
    zaterdag voormiddag

    Philippe Vercruysse

    Oude Heirbaan 32
    9800 Grammene - Deinze

    Contact